Cart

Treffen 2007 Nederland

In de laatste week van juli vond het internationale Amfibietreffen plaats in Arnhem. Een fantastisch evenement met zo'n 50 amfibievoertuigen uit heel Europa. Op een grasveld aan de Nederrijn was het campement, met een eigen "proefmeertje" waar je kon spelevaren.
Op de eerste dag gelijk gebruik van gemaakt, ook om de steile slipway te proberen en lekker een duik te nemen onder een sluimerend zonnetje.
Helaas na 10 minuten varen bleek de buitenboordmotor(BBM) te zijn vast gelopen... Gelukkig had ik ook een elektrische BBM aan boord en konden we op eigen kracht er weer uit komen. Vervolgens stond de zondag in het teken van het regelen van een nieuwe BBM, wat zonder de hulp van Herman, de maker van deze site, nooit gelukt was. Chapeau!
Elk nadeel heeft een voordeel, want we zijn van 14 naar 18 pk gegaan, waardoor we (bijna) de snelste amfibie hadden!

Maandag ochtend nog even de "nieuwe" BBM inregelen op het proefmeertje, om vervolgens de kudde "vaarauto's", die reeds de Nederrijn waren ingedoken, een paar kilometer stroomafwaarts op te wachten bij een pont-helling en aan te sluiten.
Dit was echt een triompf, het was ons gelukt om toch nog mee te doen, en door de snelle BBM konden we iedereen inhalen! Verbaasde blikken alom toen ze werden ingehaald door een CX-te-water!

Dinsdag was het windkracht 6, de schuimkopjes stonden op de golfen! Toch maar naar de Maas, en na enige twijfel toch erin!(ondanks dat de Amphicars beleven staan en de Ducks al bijna uit het zicht verdwenen..
Het ging flink te keer, de golven vlogen over de golfbreker op de motorkap & voorruit, soms kreeg je het stuifwater zelfs achterin!
Gelukkig hadden we Ducks snel ingehaald, want het was niet echt verantwoord om alleen te varen.
Onderweg verloren we nog de pet van m'n stuurman Pa, wij omkeren maar helaas was deze al zinkende. Inmiddels was de engelse M2(een joekel van een bruggenlegger) ook omgekeerd omdat hij dacht dat we in nood waren...

Woensdag was relaxdag, donderdag varen vanaf het Pannerdensch Kanaal de IJssel op.

Vrijdag werd het deel van de Waal gecancelled i.v.m. te veel wind, waardoor we nu ook op hetzelfde kanaal te water gingen, om vervolgens de Nederrijn op te varen richting de camping. Aldaar nog een afsluitend rondje op het meertje, met een poging om achter de CX te waterskien op een bodyboard (wat natuurlijk nooit lukt).

Al met al een fantastische week met zo'n 100 vaarkm's en 3 sluizen, ruw water waar de CX zich heel "zeewaardig" heeft gehouden, ontzettend veel leuke reacties, kortom een onvergetelijke ervaring. Ook dankzij de goede organisatie!
Amphib 2008 is in Heidelberg-Duitsland, ik verheug mij er nu al op!

Groet, CX-Captain Booy

dinsdag 15 maart 2016