De aanhouder wint, wat er nog rest zijn de volgende punten:

-Bekleden van de neus om deze waterdicht te maken.
-Herzien van de linker wielkast, de hoezen zitten er inmiddels 2 jaar in en zijn aan vervanging toe.
-De lagerbus voldoet niet. Er zit teflon in als lager, dit wordt nu een kogellager.
-Luiken voorzien van rvs bouten en afdichtrubbers.
-Motorruimte uitrusten met een automatische dompelpomp i.v.m. lekwater

Wanneer dit ook is gebeurd word het langzamerhand tijd voor een drijfproef, en dan van de gehele auto!
Met gemiddeld 5 tot 10 uur per week moet ik dit jaar toch een heel eind komen.
De eerste keer is de auto waarschijnlijk zo lek als een mandje, dus zal nog het nodige moeten worden gekit, hersteld c.q. dichtgelast.
Daarna komt er waarschijnlijk tijdelijk een buitenboordmotor achter, om er zo snel mogelijk mee te kunnen varen.

De droom

Uiteindelijk is het het mooist om van de bestaande motor gebruik te maken en er op een of andere manier een aftakas op te maken
(heeft er iemand tips??). Via een cardanas naar achter kan dan een schroef, of liever nog een hydrojet c.q.waterstraalbuis aangedreven worden.
Deze laatste heeft als voordeel dat er geen uitstekende delen zijn, je hoeft geen schroef te laten zakken en er is geen achteruit nodig, omdat dit geschiedt met een waterstraal-omkeerklep.

Snelheid

Het is bijna onmogelijk, iedereen verklaard mij ook voor gek, maar het lijkt mij helemaal fantastisch om er ook nog hard mee te kunnen varen! Dan denk ik aan 25 km/h, te gek!
Hiervoor moet de bodem bekleed worden zodat deze helemaal vlak is, de wielkasten moeten dichtklapbare luiken hebben en de wielen moeten intrekbaar worden gemaakt.
Helemaal het einde!

De toekomst

We zien wel waar het schip strand, voorlopig heb ik hem nog steeds op de weg, alhoewel het met de APK niet altijd even gemakkelijk is. Vaak werk ik er 1 of 2 maand aan, om er vervolgens weer een tijdje mee te rijden. Op deze manier duurt het project wel langer, maar je hebt dan ook veel meer plezier van de auto.
Tot zover dit project, wanneer de eerst komende mijlpaal is gehaald laat ik het u weten!
Commentaar, tips of ervaringen zijn van harte welkom, dus schroom niet om even een reactie te geven in het gastenboek op deze site, of mail naar